Zápas plný zvratů.

PSK Union Strašnice ˝B˝ – Sokol Dolní Počernice ˝B˝ 4:6(1:3).

Další mistrovské utkání jsme odehráli na neskutečně perfektním trávníku rezervního týmu Strašnic. Zápas byl obzvlášť pro mě psychicky náročný. Sice jsme měli trvalou převahu prakticky po celý zápas, dokázali jsme však doslova zazdít hromadu slibných příležitostí a dali tak domácím šanci na korekci výsledku. Tečku za nervózním závěrem tak udělal až v poslední minutě Fíla, ale popořadě.

1.-8.min – úvod zápasu je opatrný z obou stran, my se sžíváme s povrchem a vyčkáváme co na nás domácí vymyslí. 9.min – dlouhý míč na Fílu, ten v souboji s obráncem udrží a dává Kubovi G. Ten si posouvá míč na roh velkého vápna a vysílá polocentr, polostřelu na branku. Brankář míč trochu podcení a míč zapadne do šibenice, 0:1. 10.min – Citrón táhne středem další akci, po kličce dává na volného Fílu. Ten ihned zkouší pozornost brankáře, jeho střela ale nemá dostatečnou razanci a lehce chytá. 22.min – naše pohledná akce po ose Citrón, Mára, Fíla. Posledně jmenovaný střílí druhou branku, 0:2. 25.min – vysunutým forčekinkem získáváme balón, Fíla jde sám na gólmana a dává třetí gól, 0:3. 28.min – trestný kop zahrává Fíla, brankář nadvakrát střelu zpacifikuje. 32.min – centr domácích z pravého křídla najde přesně hlavu spoluhráče, Píca se tak musí hodně snažit aby neprošel za jeho záda…nakonec je ale pískán offside. 35.min – domácí zahrávají z pravé strany trestný kop a nešťastném odrazu od Fandy má útočník spousty času k zakončení, 1:3. 36. – 45.min – sice máme častěji míč na kopačkách, ale nejsme schopni si vytvořit nějakou brankovou příležitost. Hlavním problémem jsou nepřesné přihrávky, jakoby nám nevyhovoval rovný terén. Minimálně ve dvou případech se tak ošidíme o možnost dostat se na dostřel domácí branky poslední přihrávkou.

Druhý poločas začínáme velkým tlakem a snahou o další skórování. 47.min – únik po pravém křídle zakončuje podél brankáře na zadní tyč Fíla. Za již překonaným brankářem vykopává obránce, ale dost nešikovně směrem k Hamimu. Tomu je ale dost nepochopitelně při snaze o zakončení pískán faul. 48.min – Horča zahrává trestný kop skoro z poloviny hřiště. Moc se mu nepovede, ale tím zaskočí celou domácí obranu, protože úplně volný Fíla lehce zakončuje, 1:4. 50.min – Horča dává nepřesnou přihrávku do našeho středu obrany, útočník si tak navádí míč na střelu a ta jde jen těsně nad. 53.min – Fíla uvolňuje Hamiho na křídle, ten si po krátkém sprintu s míčem u nohy povodí obránce a střílí na bližší tyč. Brankář ale jakoby právě toto zakončení očekával a míč bezpečně chytá. 54.min – po ťukesu Máry s Fílou, jde přihrávka na naběhnutého Horču. Ten na nic nečeká a střelou vymetá šibenici domácích, 1:5. Následuje další řada námi neproměněných jasných šancí. 55.min – Hami uniká po pravém křídle až na brankovou čáru, tam naservíruje balón Citrónovi, toho ale vychytá brankář. 56.min – únik Horči a následnou přihrávku pod sebe si najde Mára, jeho střela jen těsně míjí branku. 58.min – další únik, tentokrát míč vede Fíla. Ve Vápně najde přesně Rendu, míč mu ale trochu sjede při střele z nohy a ta jde o kousek vedle než bychom si přáli. 59.min – zahrozí i domácí, kdy ojedinělá střela vystraší Pícu. Ten jí s vypětím všech sil vyráží na roh. Následně zpacifikuje i centr z rohového kopu. 62.min – Renda se pokouší s míčem u nohy, najít prostor pro zakončení mezi třemi obránci. To se mu nakonec podaří, ale už nemá moc sil na zakončení a brankář si tak se slabou ránou poradí. 65.min – trestný kop Hamiho míří do rukavic připraveného brankáře domácích. 70.min – Šesty chce před dotírajícím útočníkem dát malou domu Pícovi. Přihrávka je ale vzduchem a nepřesná. Vše může ještě zachránit dobíhající TTéčko, ale míč netrefuje. Útočník tak má snadnou pozici a koriguje skóre, 2:5. 76.min – Fíla s Rendou jdou do brejku proti jednomu obránci, nakonec ale v této obrovské šanci ani pořádně nevystřelíme!!! 79.min – domácí zahrávají trestný kop z 20metrů, Píca si jde pro míč…ale na opačnou stranu. Míč totiž ve zdi tečuje Citrón a ten tak putuje do odkryté strany naší branky, 3:5. 82.min – kopeme rohový kop, domácí ho odvrací a jdou do ojedinělého brejku. Dávají nám lekci jak s touto disciplínou naložit a do poloprázdné brány snižují na rozdíl jediné branky, 4:5. V tento okamžik se mi zvedá tep na 180 a pokouší se o mě mdloby:). 83. – 90.min – domácí se pokouší dlouhými nákopy dostat k zakončení, naštěstí pro nás jsou dost bezzubí. My si opět vypracujeme několik jasných šancí a ano opět neproměňujeme žádnou.90.+1.min – definitivní tečku tímto mačem si bere na starost střelec dne Fíla a po přiťuknutí od Máry vymetá prudkou střelu poslední pavouky z šibenice, 4:6.

Co na závěr…..prostě okres. Kdyby jsme proměnili všechny šance tak se nebojím říci, že by bylo skóre dvouciferné. Na kdyby se ale nehraje a tak jsme se místo klidného zápasu dost nervovali. Nakonec to tedy dopadlo pro nás dobře, ale né pokaždé by to také mohlo vyjít:). Přínosem je návrat k tréninkům a zápasům Rendy a Mikiho. Počerky dúúůúúůůůraz!!!

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty




9.min: J.Kőrbler
22.min: F.Běla
25.min: F.Běla
48.min: F.Běla
53.min: M.Horčík
90.min: F.Běla





F.Běla





46.min: A.Hamiollava(★★★½) za T.Kőrbler
46.min: M.Pavlovský(★★★) za J.Kőrbler
57.min: R.Nápravník (★★★) za A.Novotný
82.min: M.Minčič (★★★) za F.Fiala
82.min: R.Kábele (★★★) za J.Šesták




78.min: M.Verner






L.Picek
★★★½
M.Horčík
★★★½
J.Šesták
★★★½
T.Tomáš
★★★½
F.Fiala
★★★★
J.Kőrbler
★★★
O.Urban
★★★½
M.Verner
★★★★
A.Novotný
★★★½
T.Kőrbler
★★★
F. Běla
★★★★