Jasný lídr, nejen v tabulce

DP „A“ – FC Tempo Praha 0:6 (0:2)

Tahali jsme za kratší konec a soupeř nám ukázal sílu fyzickou, herní i taktickou.

Z posledního zápasu nezůstal kámen na kameni. Do zápasu nemohou nastoupit ze zdravotních důvodů Hájek, Prokop, Vajner a z pracovních a rodinných důvodů Soshnin, Matěj Urban, Adamec, Kratochvíl a stopku má vykartovaný David Verner. A tak dochází ke změnám. Nejcitelnější je změna na postu brankáře, kde jsou oba golmani mimo hru a tak nastupuje do branky… nevím jakou funkcí se mám napsat… prostě viz sestava níže. A tak na lavici dochází ke změně zapisovatele průběhu utkání a trenéra a coache. Na lavici zůstalo trenérské konsilium, kterému pak stejně do toho házel vidle toho času brankář. Níže přenáším pro autentičnost zápisky tak jak jsem je dostal, jen mírně korigované a doplňované svými postřehy.

  • 3´ Martin propad u lajny (neví se jaký Martin…?).
  • 5´ špatně rozebraní protihráči, Hosny se zapomněl. A já doplňuji. Po rozehraném nakrátko rohu golman křičí několikrát pokyn vyběhni a ne všichni vyběhli, zůstali na úrovni malého vápna a ještě navíc asi opustili své protihráče, takže pro osamoceného Hampapu nebyl problém poslat hlavičkou na vzdálenější tyč – prohráváme 0:1.
  • 10´ Billy (Wahbi) krásný balon křížem na Duffa (Dufka), situace končí faulem.
  • 11´ Billy zajozená standardka.
  • 15´ Billy mohl dát balon křížem.
  • 18´ Fíla (Běla) super vybojovaný míč, pak („pak“ označuje šipku v textu) špatná přihrávka, pak nebezpečná standardka, pak nakrátko na nepokrytého protihráče, pak zablokovaná střela, pak roh a naštěstí hlavička nad břevno.
  • 23´ brankář špatný výkop, hráč 11 zpracuje míč a běží do vápna, rychlá klička a střela na zadní – gól. A já doplním Cicala výkop od branky na polovinu hřiště, kde se nechá předskočit Mamanov a Babický po úniku ve vápně s klidem a po kličce zvyšuje na 0:2.
  • 24´ Hosny ztráta balonu na středu, akce vedená dvěma hráči na střed, posunutí za obranu a Cíca likviduje střelu. 27´Mamanov ztráta míče, alce zleva, obehrávka vápna, naštěstí nepřesná.
  • 29´ Billy krásný únik po lajně, velká šance. A já doplňuji vstup do vápna a od brankové čáry přihrává zpětnou přihrávku, ale tu mu zablokuje obránce a golman chytá míč.
  • 31´ Fíla centr na zadní do branky = šance. Doplňuji, že centr zaplul až na tyč od které se odrazil do brankáře a se štěstím na roh a ne do branky.
  • 51´ Cíca skvělá práce s míčem ve vápně.
  • 53´ Duff krásný sólo, měla být červená. A já doplňuji, ano, po průniku Dufka od vlastního vápna se prosadil přes 4 protihráče a poslední jej zastavil faulem před vápnem. Nepochopím, proč rozhodčí neudělil červenou kartu, když byl faulující Valta byl posledním hráčem. Video v čase 57:10 – 57:35 ukazuje jak velkou chybu rozhodčí udělal. Asi nechtěl vidět, že před Dufkem je již brankář. Zápas se pro nás mohl vyvíjet jinak…
  • 55´ z naší šance je brejk, který končí gólem. A já doplňuji, že po individuální akci do vápna přes Bělu a Cicalu mladšího zakončuje Cejnar přehozením vyběhnutého Cicaly staršího – prohráváme 0:3.
  • 56´brzy na to mohli zvýšit náskok znovu, ale Cíca však akci zneškodnil.
  • 62´Cíca skvělý zákrok po chybné rozehrávce.
  • 64´ Cíca zákrok pro fanoušky. A já doplňuji. To je zákrok pro tým nevyrazím míč, chytám a nebezpečná akce končí. Skok je nutný, protože na míč nedosáhnu. No effect!
  • 81´ výměna zapisovatele. Tragédie, závar před brankou a nakonec jsme se na to vys.ali (korekce, aby nebylo sprosté slovo), míč jel po brankové čáře. 0:4. Já doplňuji: přihrávka za naší obranu, kam zabíhá Pytlíček, tváří v tvář Cicalovi trefuje jen tyč. K odraženému míči se dostane soupeř a přihrávkou mezi dvěma bránícími hráči procedí zpět na Pytlíčka, který posílá míč do prázdné branky.
  • 84´ frajer prošel mezi třema a já doplňuji, že zakončil do vyběhnutého Cicaly.
  • 86´suše napsáno 0:5 a já doplňuji, že asi do ofsajdového postavení dostal přihrávku hráč Tempa, který přihrávkou okolo vyběhnutého Cicaly vyzval na malém vápně Čtrnáctého k zakončení do prázdné branky. Jak byl milý na soupeře, kdy neudělil červenou kartu, tak byl přísný na nás v 92´minutě, kdy odpískal pokutový kop za faul Skoumala. Konečný výsledek zní 0:6.

Soupeř byl jednoznačně lepší, fyzicky, herně i takticky. Nejlepší v soutěži. Ale hraje se vždy 11 proti 11 a my jsme dostali góly po chybách a skvěle hrajícímu soupeři jsme to tak velmi usnadnili…

Video záznam ze zápasu:

DP „A“ – FC Tempo Praha 0:6 (0:2)

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
Filip Běla60. min: David Dvořák (★★½) za Ramazan Mamanov
67. min: Lukáš Pour (★★★) za Bilel Wahbi
77. min: Daniel Vinař (★★) za Lukáš Dufek
54. min: Bilel Wahbi
Sestava
M. Cicala
★★★
F. Běla
★★★
M. Štěpán
★★½
M. Hosnedl
★★
M. Cicala junior
★★
R. Mamanov
½
J. Skoumal
★★
V. Beer
★★
L. Dufek
★★
J. Šamša
B. Wahbi
★½